Samsung VR Bril

Samsung VR Bril

Het verhaal achter het ontstaan van de Samsung Gear VR Bril is er eentje van slimme marketing in combinatie met een succesvolle samenwerking. Toen Samsung namelijk hoorde dat Oculus werkte aan haar Oculus Rift, werd er direct gestuurd op een samenwerking. In September 2014, dus nog voor de Oculus release, kwam deze Virtual Reality bril op de markt voor ontwikkelaars. Zij konden al druk aan de slag met de ontwikkeling van applicaties.  Samsung zou Samsung niet zijn als er geen slimme marketing truc aan gekoppeld was. 

 

Ontstaan

Het verhaal achter het ontstaan van de Samsung Gear VR Bril is er eentje van slimme marketing in combinatie met een succesvolle samenwerking. Toen Samsung namelijk hoorde dat Oculus werkte aan haar Oculus Rift, werd er direct gestuurd op een samenwerking. In September 2014, dus nog voor de Oculus release, kwam deze Virtual Reality bril op de markt voor ontwikkelaars.

Zij konden al druk aan de slag met de ontwikkeling van applicaties.  Samsung zou Samsung niet zijn als er geen slimme marketing truc aan gekoppeld was. Deze bril werd immers gelijktijdig (en in combinatie) met de Galaxy mobieltjes gepresenteerd. Het apparaat zou volledig compatitabel zijn met hun eigen telefoonlijn en zou zodoende weer extra sales realiseren van beide apparaten.  Uiteindelijk kwam dit product in 2015 op de markt voor consumenten.

Hoe werkt de Samsung Gear VR bril?

Deze virtual reality bril werkt alleen als deze gecombineerd wordt met een Samsung flagship mobile device. Denk daarbij aan de nieuwste Samsung telefoons zoals de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, en toekomstige modellen.

Het is de bedoeling dat je je mobiel middels de Oculus app koppelt aan de VR bril. Zodra je dit gedaan hebt, kun je de bril calibreren met het wieltje bovenop de headset. Ook het volume is verstelbaar door aan de volume knoppen te sleutelen aan de rechter kant van de bril. Vervolgens kun je gebruikmaken van talloze apps en bioscoopachtige taferelen met de 360 graden mogelijkheden van de Samsung Gear VR bril. 

Leer je liever door het kijken van een video? Dan kan je de hieronder ingevoegde video bekijken. Hier wordt een soort unboxing gedaan en vervolgens gevisualiseerd hoe het werkt en hoe je de bril kunt koppelen aan je device.

 

Wat voor applicaties zijn er voor de Virtual Reality bril van Samsung?

Ondanks dat het een relatief nieuw product is, zijn er al een hoop leuke applicaties en toepassingen die voor de Samsung Gear VR bril beschikbaar zijn gemaakt. Zo kan je onder meer spellen spelen als: First Steps, Ikarus, Dreadhalls, Esper and Proton Pulse. Daarnaast zijn er vooral veel videoachtige koppelingen gemaakt. Onder meer het festival in Cannes was te volgen met deze bril in een gave 360 graden experience.

Het streemen van films zoals Netflix of andere videoplatformen is ook mogelijk en daarnaast kun je ook in je eigen huiskamer beleven hoe het is om een achtbaan af te gaan met deze bril op je hoofd. Hier zijn al talloze filmpjes van op Youtube verschenen en schijnt heel erg gaaf, maar ook bizar eng te kunnen zijn. Ohja, natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk die wellicht de komende jaren op de markt zullen komen. Nog even wachten dus en misschien kan je dan ook grote spellen zoals FIFA x of Call of Duty via je Virtual Reality device spelen.

Nog niet helemaal geënthousiasmeerd? Kijk dan de onderstaande video. Hier wordt de Samsung Gear VR gedemonstreerd.

Prijs & release dates

De bril is al een tijd geleden op de markt gebracht. In 2014 was de producentenversie al beschikbaar opdat er gewerkt kon worden aan toepassingen. In 2015 in november kwam de consumentenversie op de markt voor een redelijk schappelijk prijs.

Door op de button die onder de hiernaast vertoonde afbeelding staat, te klikken, kun je dit product aanschaffen voor slechts 99 euro. In vergelijking met de Oculus Rift is dit heel erg betaalbaar. Natuurlijk zijn de mogelijkheden met deze VR bril minder groot dan die van de Oculus Rift, maar nog steeds is het heel erg gaaf om een dergelijk product te hebben.

In tegenstelling tot de Google Cardboard zijn de mogelijkheden met deze bril wel veel groter en verwacht ik ook dat Samsung deze alleen nog maar zal uitbouwen. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen, maar ik verwacht dat Samsung wederom groots zal uitpakken.

Mocht je dit product graag willen aanschaffen, dan kan je dat doen door op de hiernaast vertoonde button te klikken. 

 

Review

Allemaal leuk en aardig al die teksten, maar hoe werkt het nou precies en hoe ziet het er allemaal uit? Daar draait het natuurlijk allemaal om. Is het het geld waard of kun je beter nog een tijd wachten tot andere producenten hun versies op de markt zetten. Of is het een leuke gadget waar je ook op de lange termijn updates van kan verwachten?

In de video die hiernaast staat, krijg je een antwoord op al deze (en nog veel meer) vragen.