Oculus Rift | Virtual Reality Headset

Oculus Rift | Virtual Reality Headset

Oculus VR is opgericht in 2012 door Palmer Luckey. Luckey was gefrustreerd met de bestaande inadequate head-mounted displays, en besloot zijn eigen te maken. Hij maakte in 2011, toen hij 18 was, zijn eerste prototype in de garage van zijn ouders. Luckey ontwikkelde verscheidene prototypen, waaronder draadloze brillen, brillen met een 270(!) graden gezichtsveld en 3D-brillen.

Oculus Rift

 

Ontstaan

Oculus VR is opgericht in 2012 door Palmer Luckey.
Luckey was gefrustreerd met de bestaande inadequate head-mounted displays, en besloot zijn eigen te maken. Hij maakte in 2011, toen hij 18 was, zijn eerste prototype in de garage van zijn ouders. Luckey ontwikkelde verscheidene prototypen, waaronder draadloze brillen, brillen met een 270(!) graden gezichtsveld en 3D-brillen.

Ook maakte hij de brillen steeds compacter en draagbaarder. Zijn zesde generatie prototype noemde Luckey de “Rift” was bedoeld voor de verkoop op Kickstarter als een doe-het-zelf pakket. Hij richtte het bedrijf “Oculus VR” op om de prototypes voor zijn Kickstarter-backers te kunnen produceren.

Welke games kun je spelen?

Er wordt al volop gespeculeerd over de mogelijkheden van de Oculus Rift op het game vlak. Evenals andere virtual reality brillen wordt er op moment hard gewerkt aan virtual reality applicaties. Dit zie je niet alleen terug in het nieuws, maar kan je ook praktisch ervaren. Zo speelt ook Youtube hierop in met 360 graden videos.

Voor het gehele overzicht aan games kun je het beste een kijkje nemen op een speciaal daarvoor aangemaakte Wikipedia pagina. 

Om je een beeld te geven van hoe gaaf het kan zijn om games te spelen met de Oculus Rift, hebben we hieronder een video ingevoegd waarop te zien is hoe andere teeners dit ervaren.

De Oculus Rift is op grootse wijze aangekondigd door Oculus. Hieronder is een video te zien waarop je kunt zien wat games er beschikbaar zullen komen voor de Oculus. Natuurlijk zal het nog wel enige tijd kunnen duren voordat alles echt 100% compatitabel en beschikbaar is, maar in ieder geval leuk om te kijken wat er allemaal mogelijk zal worden

Prijs & release dates

De speculaties over de Oculus Rift waren al gaande rond 2012 toen er voor het eerst over dit product werd nagedacht. From zero to one kost altijd veel tijd als het een nieuw soort product betreft waar nog niks van op de markt is gebracht. 

De release date voor de eerste Oculus Rift was begin 2016. Het was al mogelijk om dit product eind 2015 te pre-orderen en zodoende de eerste exemplaren te bemachtigen.

De prijs is op moment van schrijven 599$. Het is nog niet mogelijk om het product via Bol.com te schrijven, daar waar de vergelijkbare Samsung variant wel al te koop is op deze kanalen

 
Oculus rift hier voordelig kopen
 

Specificaties

 De Oculus Rift is kwa specificaties tot nu toe verreweg het meest ontwikkeld. Zo beschikt het over een Intel i5-4590 (of beter), 8 gigabyte RAM en als videokaart een NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 (of beter). 

Verder heeft het als Video Output een HDMI 1.3 output en 3 USB 3.0 poorten en een USB 2.0 poort.

Review

Een nieuw soort product brengt niet alleen een hoop spanning met zich mee, maar ook een hoop onzekerheden. Wat nou als de prijs binnenkort drastisch daalt, de eerste versie toch niet zo goed bleek?

Logische gedachtes, daarom kan het handig zijn om de hiernaast ingevoegde video te bekijken, zodat je weet wat je koopt!